Minecraft Bouwwedstrijd

kinderen die meedoen aan een minecraft bouwwedstrijd van het medialab van de bibliotheek eemland in amersfoort

Ga de uitdaging aan, en neem deel aan onze enige echte Minecraft bouwwedstrijd! Samen met je team maak je een bouwtekening en een strak bouwplan die binnen de richtlijnen van de opdracht valt. En daarna: aan de slag! Een goede taakverdeling is vereist, want je heb maar beperkt de tijd om je bouwwerk af te krijgen… De jury kijkt naar functionaliteit, creativiteit, het gebruik van de juiste materialen en natuurlijk een goede samenwerking! Welk team zal er met de hoofdprijs naar huis gaan?

Wat is Minecraft?

Minecraft is een computerspel waarbij je in een virtuele wereld vrij kan bouwen. Spelers komen terecht in een landschap waarin alles is opgebouwd uit blokken. Zowel in de wereld als in een persoonlijke inventaris kunnen ze allerlei materialen en spullen verzamelen, waarmee ze al hun eigen ideeën vorm kunnen geven. Minecraft is het ideale platform waarbinnen kinderen van allerlei leeftijden zichzelf creatief kunnen uitdagen. De mogelijkheden zijn grenzeloos!

Hoe ziet een Minecraft Bouwwedstrijd eruit?

Het Medialab biedt een professionele, complete Minecraft-bouwwedstrijd aan (inclusief al het benodigde materiaal) waarin jongeren in teams een eigen terrein krijgen om op te bouwen. Je kunt kiezen uit de thema’s moderne architectuurMiddeleeuwse architectuur of een thema op maat! Vrijwel alles is mogelijk. Alle cheats zijn uitgeschakeld en de server is ingesteld, dus de deelnemers kunnen direct overleggen en samen gaan bouwen! De wedstrijd vindt plaats onder begeleiding van één van onze Medialab docenten.

Op welke leerdoelen sluit onze Minecraft bouwwedstrijd aan?

Belangrijke speerpunten van de leerlijn 21st Century Skills zijn samenwerken, creativiteit en leren programmeren. Dit komt allemaal samen in Minecraft. Met dit immens populaire spel leren kinderen al deze vaardigheden door in teamverband een opdracht uit te voeren. Dit doen ze door te bouwen met de digitale blokken van het spel. Nagenoeg alle kinderen vanaf groep 5 kennen het.

Model digitale geletterdheid

Voor meer informatie over digitale geletterdheid verwijzen we graag naar het artikel van kennisnet.nl: 
https://www.kennisnet.nl/publicaties/werken-aan-digitale-geletterdheid-van-visie-naar-praktijk/