Veelgestelde vragen met betrekking tot het bezoek aan de Educatieve Escaperoom

Een bezoek aan de Educatieve Escaperoom is spannend en leuk om naar uit te kijken! Maar hoe zit het nu praktisch? Kan ik parkeren? Hoeveel kost het bezoek? Wat moet ik niet vergeten? Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je ons mailen.

 • Wat zijn de kosten? 
  Deze informatie is te vinden op de pagina bezoekersinformatie.
 • Waar kan ik parkeren?
  Auto’s kunnen geparkeerd worden op het terrein direct rechts van het gebouw. Als de parkeerplaats vol is, kan er links van het gebouw ook geparkeerd worden bij de Kwantum of BCC. Voor bussen is het ook mogelijk om in en uit te laten stappen bij de parkeerplaatsen van omliggende winkels.
 • Ik kom met de fiets, waar kan ik mijn fiets parkeren?
  Bij de Escaperoom hangen borden achter het raam die jullie doorverwijzen naar de juiste parkeerplaats voor de fietsen.
 • Hoe laat en waar moeten wij aanwezig zijn?
  Om alle klassen een leuke en volledige Escaperoom ervaring te kunnen bieden, vragen wij iedereen om uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de gereserveerde tijd aanwezig te zijn. Er bestaat namelijk een grote kans dat direct na jullie bezoek een andere klas heeft gereserveerd, dus we willen op tijd beginnen. De klas wacht buiten voor het gebouw. Houd hierbij de hoofdingang altijd vrij, i.v.m. andere bezoekers en medewerkers van het pand. Zodra jullie naar binnen mogen, worden jullie door een medewerker opgehaald. Wij hebben namelijk geen deurbel of privé ingang.
 • Wat als wij te laat aankomen?
  Als jullie te laat komen, én er is direct na jullie bezoek gereserveerd door een andere klas, dan zijn wij genoodzaakt om het spel in te korten. Dit houdt in dat de klas minder tijd krijgt om te kunnen ontsnappen en/of de leerlingen minder ruimtes in de Escaperoom kunnen bezoeken. De kosten voor het spel blijven hetzelfde.
 • Hoelang duurt een bezoek?
  Het bezoek duurt maximaal 1 uur en 30 minuten, indien de klas op tijd aanwezig is en de activiteit stipt om de gereserveerde tijd kan beginnen.
 • Onze groep is kleiner dan het aangegeven minimum, wat nu?
  Dit is geen enkel probleem. Geef het bij je reservering wel goed door. Wat echter voor veel scholen een goede oplossing blijkt te zijn (indien dit natuurlijk mogelijk is), is om leerlingen uit verschillende groepen samen te voegen, zodat er wel een groep van 20 – 30 leerlingen gemaakt kan worden. Als dit het geval is, willen wij jullie vragen dit ook goed door te geven bij de reservering.
 • Onze groep is groter dan het aangegeven maximum, wat nu?
  De ideale grootte voor een groep is 20-30 leerlingen, waarbij wij uiterlijk tot groepen van 34 leerlingen gaan. Bij groepen vanaf 35 leerlingen raden wij aan om de groep op te splitsen en twee aparte afspraken te maken. Dit in verband met de capaciteit van zowel de ruimtes in de Escaperoom als van de puzzels. Wij willen graag dat alle leerlingen betrokken worden bij het spel, en dat ze ieder de ruimte krijgen om op hun eigen manier bij te dragen aan de ontsnapping uit de Escaperoom.
 • Welk niveau moet ik reserveren voor mijn klas?
  Wij raden alle klassen aan te reserveren voor het niveau dat gelijk staat aan de groep (bijv. voor groep 6 altijd reserveren met niveau groep 6). Het spel is voor iedere groep op maat vormgegeven. Dit geldt voor zowel de moeilijkheidsgraad van alle puzzels als de verhaallijn om het spel heen. Kom je met een combinatie klas, zoals groep 5/6 of groep 7/8? Dan raden wij aan om te reserveren op het niveau van de oudste groep. Bij twijfel mag je ons natuurlijk altijd mailen.
 • Mogen er meerdere leerkrachten en/of ouders mee?
  Per klas moet minimaal één begeleider meekomen. Overige begeleiders en ouders zijn ook welkom en kunnen wachten in de ontvangstruimte. Hier kan meegekeken worden met de bewakingscamera’s.
 • Mag ik als leerkracht mee de Escaperoom in?
  Ja, als leerkracht mag je mee de Escaperoom in. Het hoeft echter niet, de Escaperoom is zo ontwikkeld dat de leerlingen zelfstandig het spel kunnen doorlopen. Gaat de leerkracht wel mee naar binnen, dan vragen wij hem/haar dit vooral te doen ter observatie en zo min mogelijk mee te helpen met het oplossen van de puzzels. Telefoons e.d. blijven achter in de ontvangstruimte.
 • Is er koffie of thee beschikbaar?
  Er is helaas geen koffie of thee beschikbaar. Wel is het toegestaan voor de leerkrachten, ouders en/of begeleiders om zelf eten en drinken mee te nemen en deze te nuttigen wanneer de kinderen bezig zijn met het spel.
 • Is er ruimte om onze lunch te nuttigen?
  Er is voor aanvang van het spel geen tijd om met de groep in de ontvangstruimte te eten en/of drinken.
 • Mogen we foto’s en/of video’s maken?
  Het is niet toegestaan om foto’s en/of video’s te maken van de ruimtes in de Escaperoom, of van de beelden van de bewakingscamera’s. Wel mogen er foto’s (geen video’s!) gemaakt worden tijdens de introductie in de ontvangstruimte.
 • Ik heb geen bevestiging gehad van mijn boeking, wat nu?
  Het kan zijn dat de bevestiging in de spammail is beland. De bevestiging van de reservering wordt altijd binnen enkele minuten na de reservering gemaild naar het emailadres dat bij de reservering is ingevuld. Heb je toch geen bevestiging gehad? Stuur dan een mailtje naar m.geluk@bibliotheekeemland.nl zodat wij kunnen controleren of de reservering goed doorgekomen is.
 • Wij kunnen toch niet op de afgesproken datum en tijd, wat nu?
  Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 48 uur voor de aanvang van het spel. Daarna wordt 100% van de kosten doorberekend. Als je een afspraak wil verplaatsen, stuur dan een mail naar m.geluk@bibliotheekeemland.nl Houd er wel rekening mee dat een bezoek altijd uiterlijk één week van te voren kan worden ingepland, ook wanneer het gaat om een afspraak die verplaatst wordt.
 • Hoe en wanneer ontvangen wij de factuur van ons bezoek?
  Halverwege de maand volgend op de maand van jullie bezoek, wordt de factuur van het bezoek naar de school gestuurd.
 • Kan ik het bezoek aan de Escaperoom voorbereiden?
  Jullie ontvangen ongeveer een week voor het bezoek een mailtje met daarin alle informatie over hoe het Escaperoom bezoek kan worden voorbereid.
 • Kan ik het bezoek nabespreken in mijn klas?
  Een paar uur na het bezoek wordt er een mail naar jullie gestuurd met daarin alle informatie over hoe het Escaperoom bezoek kan worden nabesproken in de klas.