Bedankt voor je interesse in onze Minecraft bouwwedstrijd! Om je een duidelijk beeld te geven van hoe een wedstrijd in elkaar steekt en wat er allemaal bij komt kijken, hebben we alle praktische informatie op een rijtje gezet. Direct een bouwwedstrijd aanvragen? Klik dan hier. Voor meer info kan je mailen met medialab@bibliotheekeemland.nl

Hoeveel personen kunnen er deelnemen aan een Minecraft bouwwedstrijd?
Dankzij onze eigen server zijn we erg flexibel in het hosten van deze wedstrijd voor groepen van verschillende groottes. Wel raden we aan om deel te nemen met een groep van minimaal 15 personen. De teams waarin gespeeld wordt bestaan altijd uit max. 5 deelnemers. We hebben genoeg materiaal voor groepen tot 60 personen.


Wat is er nodig vanuit jullie?

  • Om alle laptops en de server goed aan te kunnen sluiten, is het van belang dat de wedstrijd kan plaatsvinden in een ruimte waar voldoende stroompunten aanwezig zijn.
  • Wij vragen van de locatie om voorafgaand aan het evenement voor alle teams de benodigde tafels en stoelen klaar te zetten. Houd er hierbij rekening mee dat er ruimte moet zijn voor een laptop mét muis voor iedere deelnemer.
  • Als jullie gebruik maken van het thema moderne architectuur of Middeleeuwse architectuur, dan kunnen de deelnemers voorafgaand aan de wedstrijd de bijbehorende video bekijken. Hierin wordt meer informatie gegeven over de betreffende bouwstijlen. Klik hier om de video’s te bekijken.
  • Als jullie gebruik maken van een ander thema, dan is het handig om hier voor de wedstrijd al inhoudelijk aandacht aan te geven. Zo zijn alle deelnemers goed voorbereid.
  • Indien de bouwopdracht van te voren al bekend is, is het mogelijk om onze Minecraft werkbladen te ontvangen! Hierop kunnen de teams alvast hun bouwtekening en plannen maken. De werkbladen versturen wij per mail en kan je zelf gemakkelijk printen. Zo kunnen de teams op de dag van de wedstrijd meteen beginnen met bouwen!