Bedankt voor je interesse in onze Minecraft bouwwedstrijd! Om je een duidelijk beeld te geven van hoe een wedstrijd in elkaar steekt en wat er allemaal bij komt kijken, hebben we alle praktische informatie op een rijtje gezet.

Hoeveel leerlingen kunnen er deelnemen aan een Minecraft bouwwedstrijd?
Dankzij onze eigen server zijn we erg flexibel in het hosten van deze wedstrijd voor groepen van verschillende groottes. Wel raden we aan om deel te nemen met een klas van minimaal 15 leerlingen. De teams waarin gespeeld wordt bestaan altijd uit max. 5 deelnemers. We hebben genoeg materiaal voor groepen tot max. 60 personen.


Wat zijn de kosten per wedstrijd?

  • Prijs voor één klas: € 175,-
  • Prijs voor twee klassen: € 250,- (op één dag)

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW. De kosten worden achteraf gefactureerd door Het Medialab. Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 48 uur voor de aanvang van het spel. Daarna wordt 100% van de kosten doorberekend.


Wat is er nodig vanuit de school?

  • Om alle laptops en de server goed aan te kunnen sluiten, is het van belang dat de wedstrijd kan plaatsvinden in een ruimte waar voldoende stroompunten aanwezig zijn.
  • Wij vragen van de school/locatie om voorafgaand aan het evenement voor alle teams de benodigde tafels en stoelen klaar te zetten. Houd er hierbij rekening mee dat er ruimte moet zijn voor een laptop mét muis voor iedere leerling.
  • Als jullie gebruik maken van het thema moderne architectuur of Middeleeuwse architectuur, dan kunnen jullie voorafgaand aan de wedstrijd de bijbehorende video bekijken in de klas. Hierin wordt meer informatie gegeven over de betreffende bouwstijlen. Klik hier om de video’s te bekijken.
  • Als jullie gebruik maken van een ander thema, dan is het handig om hier tijdens de lessen voor de wedstrijd al inhoudelijk aandacht aan te geven. Zo zijn de leerlingen goed voorbereid.
  • Indien de bouwopdracht van te voren al bekend is bij de deelnemers, is het mogelijk om onze Minecraft werkbladen te ontvangen! Hierop kunnen de teams alvast hun bouwtekening en plannen maken. De werkbladen versturen wij per mail en kan je zelf gemakkelijk printen op school. Zo kan de klas op de dag van de wedstrijd meteen beginnen met bouwen!