Veelgestelde vragen met betrekking tot onze Minecraft bouwwedstrijd

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen over onze Minecraft bouwwedstrijd. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je ons dat mailen.

 • Wat zijn de kosten? 
  Minecraft bouwwedstrijden zijn op aanvraag. De prijs wordt in overleg bepaald.
 • Hoelang duurt een Minecraft bouwwedstrijd?
  Meestal wordt er 2,5 uur gerekend voor een wedstrijd. Het is ook mogelijk om 2 uur te bouwen.
 • Hoe kan ik een Minecraft bouwwedstrijd aanvragen?
  Dat kan door hier te klikken, en het aanvraagformulier in te vullen.
 • Kunnen de bouwwerken na de wedstrijd nog ergens bekeken worden?
  In enkele gevallen (en altijd alleen in overleg) is het mogelijk om de Minecraft wereld online te zetten, zodat deze achteraf nog bekeken kan worden. Het is wel altijd mogelijk om achteraf screenshots te ontvangen van alle gemaakte bouwwerken! Geef dit wel altijd voor de wedstrijd aan.
 • Wat als een aantal deelnemers niet bekend zijn met het spel?
  Dit is geen enkel probleem! De deelnemers krijgen alle benodigde instructies, zodat ze daarna zelfstandig op de laptops kunnen bouwen. Gedurende de hele wedstrijd is er een Medialab docent aanwezig om ze verder te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Gelukkig is Minecraft een simpel en toegankelijk spel, en merken we dat vrijwel alle deelnemers na zo’n 5 minuten al helemaal doorhebben hoe het werkt!
 • Is er een prijs voor de winnaar(s) van een Minecraft bouwwedstrijd?
  In overleg kunnen wij als Medialab een leuke, passende prijs aanbieden voor de winnaars/het winnende team. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een prijs te regelen! Dit spreken we voor de wedstrijd samen af.
 • Wij kunnen toch niet op de afgesproken datum en tijd, wat nu?
  Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 48 uur voor de aanvang van de activiteit. Daarna wordt 100% van de kosten doorberekend. Als je een afspraak wil verplaatsen, stuur dan een mail naar m.geluk@bibliotheekeemland.nl Houd er wel rekening mee dat een bezoek altijd uiterlijk één week van te voren kan worden ingepland, ook wanneer het gaat om een afspraak die verplaatst wordt.
 • Hoe en wanneer ontvangen wij de factuur van ons bezoek?
  Met het Medialab wordt er een afspraak gemaakt over de facturatie van het evenement. Deze zal achteraf opgemaakt worden en naar jullie toe worden gestuurd.
 • Kunnen de deelnemers van de Minecraft bouwwedstrijd worden voorbereid op het evenement?
  Wanneer er een thema en/of bouwopdracht aan de wedstrijd verbonden is, kunnen de deelnemers zich hier voor het evenement natuurlijk in verdiepen. Voor de bouwstijlen “moderne architectuur” en “middeleeuwen” hebben we informatieve video’s die van te voren al bekeken kunnen worden. Verder kunnen we speciale werkbladen aanbieden waar de deelnemers van te voren met hun team al bouwplannen op kunnen maken!