Speciaal voor Het Weekend van de Wetenschap 2019 heeft Het Medialab van de Bibliotheek Eemland samen met Bibliotheek Waterland en Nemo Science Museum de volgende producten ontwikkeld:

Weekend van de Wetenschap en Kinderboekenweek:

Puzzelboekje + antwoordenvel

Een puzzelboekje voor in de bibliotheek of thuis met 8 puzzels in het thema ‘Reis mee’, maar ook bruikbaar tijdens Het Weekend van de Wetenschap! Met begeleidende literatuurlijst om je bibliotheekvestiging in te richten en een antwoordenvel voor baliemedewerkers. Vormgegeven in  bibliotheekvormgeving en ruimte voor een stempel van de vestiging van uitgifte. Klik hier om de drukproef van het boekje te bekijken.

Set van 10 muurstickers + speurtocht bij muurstickers
In het thema ‘Reis mee’ heeft NEMO Science Museum 10 leuke weetjes over vervoersmiddelen opgezocht en er kleurrijke stickers van gemaakt om op te plakken in de vestiging. Het zijn grote A3 stickers die herplaatst kunnen worden en geen lijm achterlaten. Er is ook een simpele waar/nietwaar speurtocht bij gemaakt zodat bezoekers van de vestiging alle stickers moeten zoeken om de antwoorden te vinden.


Weekend van de Wetenschap en CodeWeek:

Micro:Bit MakerKit
De Micro:Bit is een door de BBC en Microsoft ontwikkeld zeer toegankelijk programmeerkastje waar heel veel mee kan. De MakerKit is zo ontwikkeld dat iedere bibliothecaris of docent zonder veel technische kennis de workshop kan geven en zo deelnemende leerlingen of kinderen kan enthousiasmeren om zelf verder te gaan met programmeren. Door groot inkoopvoordeel zijn ook losse Micro:Bits zonder MakerKit tegen een fors lagere prijs te bestellen. Klik hier om een kijkje te nemen in onze Micro:Bit handleiding. We adviseren een workshop van 90 minuten met ca. 12 deelnemers als je nog geen ervaring hebt met programmeerworkshops. Naast de MakerKit is alleen een laptop of tablet nodig om de workshop te geven.

 

Alle projecten zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het GO Fonds en Google Education. Door deze subsidies worden alle werkmaterialen aangeboden tegen inkoopprijs/drukkosten.


Bestel alle producten met dit formulier:
Alle bestellingen worden eind augustus verzonden. Prijzen zijn exclusief 21% BTW, facturering vindt vooraf plaats.

 • Prijs: 17,50 € Aantal:
  Per 100 stuks
 • Prijs: 2,50 € Aantal:
  Antwoorden- en instructieblad voor medewerkers, gelamineerd.
 • Prijs: 55,00 € Aantal:
  10 grote (a3) luxe herplaatsbare stickers met wetenschapsweetjes
 • Prijs: 4,50 € Aantal:
  Set van 100 waar/nietwaar speurtochten op A4 formaat horende bij de muurstickers
 • Prijs: 4,50 € Aantal:
  Stap-voor-stap handleiding die ook zonder programmeerervaring gebruikt kan worden om een Micro:Bit workshop te geven. Duurzaam dik A5 papier in een wire-o.
 • Prijs: 22,50 € Aantal:
  Complete MakerKit: 1 handleiding, 1 setje materiaal (oortelefoontje met 2 kabels en plexiglas houder), 1 Micro:Bit Go bundel (1x micro:bit, 1x USB kabel, 1x batterij houder en 2x AAA batterijen.)
 • Prijs: 12,75 € Aantal:
  Deze bundel bestaat uit 1x micro:bit, 1x USB kabel, 1x batterij houder en 2x AAA batterijen. Verpakt in een doosje. Opgelet: om de handleiding hierbij te gebruiken moet je zelf een buzzer of koptelefoontje en 2 krokodillenbekjes hebben. Reguliere winkelprijs is € 18,95.
 • Prijs: 375,00 € Aantal:
  Leskist met 15 MakerKits. In luxe krat om direct naar scholen te kunnen sturen.
 • Prijs: 715,00 € Aantal:
  Leskist met 30 MakerKits. In luxe krat om direct naar scholen te kunnen sturen.
 • 15,00 €
 • 0,00 €